Invest inPodravje

7 dobrih razlogov za vlaganje v Podravje

07

Visoka kvaliteta bivanja

Podravje predstavlja idealno okolje za razvoj turizma s poudarkom na zdraviliški dejavnosti. Čudovite lokacije so enostavno dosegljive tako po kopnem (ceste in železnice), kakor tudi po zraku in morju v primeru mednarodnega turizma. Slovenci so prijazni gostitelji, ki z veseljem ponudijo pestre gastronomske specialitete. Atraktivne turistične lokacije v soseščini, kot so Benetke, Dunaj in Praga so zanimive tako za turiste kot za vlagatelje v turistično infrastrukturo.

Smučarski tereni in zdravilišča se nahajajo v bližnji okolici Maribora, tečaji za golf in pohodniške poti so zlahka dosegljivi z lokalnimi prevoznimi sredstvi. Odlično priložnost za sprostitev predstavljajo termalna kopališča in welness centri.

Lokalne klimatske razmere so idealne za rekreacijo v naravi v vseh letnih časih, zato je organiziranih mnogo amaterskih in profesionalnih športnih dogodkov – od trekinga pa do gorskega kolesarjenja na gozdnatem področju, ki je tudi sicer značilno za Slovenijo, saj gozd pokriva 60% celotnega ozemlja Slovenije. To so priložnosti, ki se jim je težko upreti.

Podravje tako ponuja privlačen splet geografske lokacije, izobražene,kreativne in prilagodljive delovne sile, kar je v poslovnem svetu visoko cenjeno.

 

Other reasons