Invest inPodravje

7 dobrih razlogov za vlaganje v Podravje

03

Odlična logistična infrastruktura in komunikacijske možnosti

Zaradi svojega geografskega položaja lahko podravska regija služi kot vstopna vrata na regionalne trge. Tako lahko investitorji lažje širijo svoje poslovne aktivnosti na podlagi regionalnega podpornega okolja, ki vključuje tudi poslovno infrastrukturo. Podravska infrastruktura omogoča celinski transport blaga, zanesljivo oskrbo z elektriko in plinom ter internetno povezavo. Slovenija razpolaga s transportnim sistemom, ki obsega nad 700 km dolžine. Širše v državi je na voljo tudi moderna pristaniška infrastruktura v mestu Koper, ki je od Podravja oddaljeno le dve uri vožnje.

Pristanišče Koper se nahaja na strateškem položaju in s tem zagotavlja močno logistično podporo in transportne storitve v smeri srednje in južne Evrope. Na tej točki se sredozemska pomorska transportna omrežja srečujejo s kopenskim  trans-evropskim omrežjem, kar uporabnikom transportnih storitev omogoča visoko operativno učinkovitost, večje kapacitete ter široko in kvalitetno pokritost sredozemskih pristanišč.   

Dodatno ob široki fizični infrastrukturi, so bili v zadnjih petnajstih letih vzpostavljeni  tudi nadgrajevalni programi infrastrukturnega in investicijskega razvoja. S tem je Sloveniji, kakor tudi podravski regiji zagotovljena ena najnaprednejših in konkurenčnih telekomunikacijskih infrastruktur v Evropi. Na podlagi razvitega trga telekomunikacij je bilo v zadnjem času izvedenih več investicij kar omogoča  visoko stopnjo razvitosti optičnega omrežja in mednarodne povezljivosti.

 

Other reasons